Laget i mitt hjerte

Hva er det egentlig som gjør oss til supportere? Er du oppvokst i Trondheim er det jo naturlig å støtte Rosenborg, akkurat som Stor Hamar er favorittlaget til de fleste på Hamar, men hvorfor velger noen av oss Liverpool mens andre velger Arsenal?

Familie og venner

Når det kommer til sport og supportere har familie og venner stor innvirkning på hva du selv føler om et lag. Er du oppvokst i en familie som alltid har vært sterke Manchester United-supportere så er det naturlig at du selv også følger i disse fotsporene. Samtidig er det heller ikke helt uvanlig å se at sønner og døtre kanskje velger rivaliserende lag fra hva deres foreldre støtter. Kanskje handler dette om en slags motstand mot det kjente, men om ikke annet så kan det gjøre søndags ettermiddag mye mer spennende enn hva den ellers ville vært. Er du ikke så interessert i fotball og plutselig blir del av en vennegjeng som sterkt støtter et visst lag så er det heller ikke så rart om du velger å holde med det samme laget. Samholdet blir sterkt, og ofte er det å være supporter en viktig del av identiteten i vennegjengen.

Vise at du står sammen

Kanskje noe av det beste med å være fotballsupporter er samholdet du føler med andre supportere, og det er derfor så mange velger å vise frem høyt og tydelig hvilket lag de holder med. Stilige supporter-effekter som trøyer, skjerf eller flagg gjør det klart for alle rundt deg hvem du støtter. Det gir også et signal til andre likesinnede, og det finnes ingenting som er enklere enn å stifte et vennskap over enn en delt kjærlighet for det samme laget.