Store encyklopedier på nettet

Siden vi lever i informasjonsalderen, skulle man trodd at det ikke finnes noe enklere enn å finne nettopp det – informasjon. Problemet er kildene. Hvordan vet man at det som står på nettet faktisk stemmer? Før i tiden slo man opp ting i ordboka eller i et leksikon, mens i det 21. århundret er Google-søk veien de fleste tar.

Wikipedia er verdens største encyklopedi på nettet, et endeløst leksikon som lar deg lese deg opp på alt du kan tenke deg. Du kan i tillegg legge til og fjerne informasjon på de oppslagene du ønsker, noe som bringer oss til ulempen med Wikipedia. Når man kun velger enkelte kilder å henvise til, kan man gå glipp av helhetsbildet, i hvert fall når det er snakk om konflikter eller teorier.

SNL.no er Store Norske Leksikon på nettet, og der får du informasjon som er bombesikker. Britannica.com er det engelske varianten av offisielle leksikon med veldig sikre kilder, men om man søker etter mer spesialiserte encyklopedier kan man finne dette også. Leksikon om Star Wars, matte, fysikk eller Bollywood-filmer – alt finnes der ute. Scholarpedia er veldig spennende, siden alle artikler skrives av professorer. Nøy deg ikke med ett leksikon på nett – ha kilder så det holder!