Online spill

Spill på nett har vært utrolig populære helt siden de første modemene begynte å innta hjemmet. 123spill.no var en av Norges mest besøkte nettsider på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, men når med moderne spill på nettet begynte å dukke opp var det kun den gamle generasjonen som fortsatte å spille helikopterspill.

Nå om dagen er det World of Warcraft som er verdens mest populære nettspill. Det er et såkalt MMORPG-spill, der handlingen tar plass i en gigantisk verden på nettet, med plass til utallige spillere på ett og samme brett. MMORPG-spill er som regel skytespill eller eventyr, der man får se sin karakter fra en tredjepersonvinkel.

Anarchy Online, EverQuest-serien, Guild Wars, RuneScape – dette er alle kjente MMORPG-spill på nettet der du kan leve et parallelt liv og møte mennesker fra den andre siden av kloden. Final Fantasy kan også spilles på nettet, selvsagt måtte det populære rollespillet innta online verdenen. Nå kan man ikke vinne penger på slike spill, så om det er en snarvei til rikdom man søker er det nok spilleautomater på nett man heller bør søke seg opp på. Disse, samt tipping og poker, har alle funnet veien til nettet, noe som har spredd dem ut til alle verden hjørner.